IP trunk en DID configureren binnen 3CX

24-08-2022 15:40

Deze instructie beschrijft het configureren van een SIP trunk binnen een 3CX PBX.
Voor het configureren van de juiste route binnen het telefonie portal, lees hier meer.

Stap 1: Login op het 3CX Dashboard
Navigeer naar de 3CX URL, zie oplevering

Stap 2: Aanamaken SIP trunk
Navigeer naar SIP Trunks
Klik op Add SIP Trunk
Selecteer bij Country de keuze Generic
Selecteer bij Select Provider in your Country de keuze Generic SIP Trunk
Vul bij Main Trunk No het nummer van de trunk in.
Klik op OK

Stap 3: Configureren SIP Trunk
Vul in tabblad General de volgende velden in:
Vul bij Registrar/Server/Gateway Hostname or IP: se SIP server in, zie oplevering
Onder Authentication
Selecteer bij Type of Authentication de keuze Register/Account based
Vul bij Authentication ID de Gebruikersnaam in, zie oplevering
Vul bij Authentication Password het wachtwoord in, zie oplevering

Stap 4: Extra DIDs koppelen
Klik op tabblad DIDs
Klik op Add Single DID
Vul het extra DID nummer in.
Herhaal dit indien nodig.

Stap 5: Outbound Parameters
Wijzig de onderstaande velden naar de aangegeven waardes.
P-Asserted Identity : User Part: "EnfocedOutboundCallerId"
P-Asserted Identity : Host Part: "DevHostPort"

Om het oorspronkelijke nummer mee te zenden bij een call forward, dient onderstaande instellign aangepast te worden.
From : User Part;
Aanpassen van: "OutboundCallerId" Outbound caller id taken from Extention settings..."
Naar: "OriginatorCallerID"

Remote Party ID - Called Party : User Part
Aanpassen van: Leave default value
Naar: "OriginatorCallerID"

5. Koppelen bestemming (optioneel)
Onder Route calls to
Selecteer bij Destination for calls during office hours het nummer van de gewenste bestemming.
Selecteer bij Destination for calls during office hours het nummer van de gewenste bestemming.

6. Opslaan
Klik op OK om de SIP Trunk op te slaan

Labels: 3cx, caller id, original caller id, sip trunk, trunk