API koppeling RobinHQ

16-03-2021 17:26

Deze instructie beschrijft het gebruik van de API koppeling tussen de PBX en RobinHQ.

Om de koppeling te kunnen gebruiken zijn de volgende onderdelen nodig:

Stap 1: Configureren van de RobinHQ API
Login op het RobinHQ dachboard.
Navigeer naar Settings > E-mail
API-key zijn de characters voor @-teken.

Bijvoorbeeld:
Jouw ROBIN adres:  1234a56b@supportbyrobin.com
Deze API-key is nodig bij het configureren van de Click2Call plugin.

Stap 2: Configureren Click2Call plugin
Installeer en configureer de Click2Call plugin volgens de instructie.
Stel vervolgens het automatisch opzoeken van de beller in.

Bij het afnemen van de PBX RobinHQ koppeling ontvangt u een persoonlijke API URL.
Bijvoorbeeld: https://abc123.business-isp.nl|
De volledige URL bevat daarnaast ook nog de nodige variabelen die afgestemd dienen te worden per gebruiker.

Uitleg van variable:
apikey = Unieke code per bedrijf
EventType = Dient vast ingesteld te worden op Answered
PhoneExtension
= Het interne toestel nummer van de gebruiker, bijvoorbeeld 201
Direction = Dient vast ingesteld te worden op Inbound
PhoneReferrer
= Dient vast ingesteld te worden, nummer van uw bedrijf.
Phone = Dit is nummer van de beller en zal als variable door de PBX zal worden mee gegeven per gesprek.