Aanmaken draadloos netwerk binnen de UniFi Cloud Controller

Deze instructie legt uit hoe een nieuw draadloos netwerk aangemaakt kan worden binnen de UniFi Cloud Controller.

Stap 1: Login op het UniFi Cloud Controller Portal.
De URL en inloggegevens hiervoor zijn per e-mail toegezonden.
Wanneer dit niet het geval is, neem dan contact op met de helpdesk.

Stap 2: Draadloos netwerk aanmaken
Klik in het menu links onder op SETTING (de ronde tandwielen)
Navigeer naar Wireless Networks en klik op CREATE NEW WIRELESS NETWORK.
Vul bij Name/SSID de gewenste wifi netwerk naam in.
Klik op WPA Personal.
Vul bij Security Key het gewenste wachtwoord in.
Klik op Save.

Indien wenselijk kunnen er extra instellingen gedaan worden zoals o.a.;

• Gebruik Radius ofwel inloggen met persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Verbergen netwerk/SSID.
  • Guest/Gast netwerk.
  • Hotspot portal.