Aanmaken nieuwe Unifi klant(site)

Deze instructie is bedoeld om een nieuwe klant aan te maken in Unifi.

Stap 1. Open Unifi
Ga naar de volgende website https://unifi.secureonline.nl:8443/

Stap 2. Nieuwe klant(site) aanmaken
Selecteer het drop down menu rechtsboven in Unifi genaamd Current Site.
Klik onderaan in het drop down menu op Add new site.
Geef nu de nieuwe klantnaam(Site Name) op en klik op Submit.

Stap 3. Configureren van de klant
Selecteer Settings linksonder in het scherm door op de volgende icoon te klikken .
Wijzig hier de Country naar Nederland en wijzig de Timezone naar (UTC+01:00) Amsterdam, Berlin, Bern, rome, Stockholm, Vienna

Stap 4. Nieuwe admin toevoegen.

Selecteer Admins in het menu links.

Check het Invite existing admin bolletje.

Kies bij Select Admin de gewenste admin en geef de role Administrator.

Klik op Invite.

Sluit de Security Gateway aan op een computer naar de LAN1 poort, verbind de security gateway met het netwerk met de WAN1 poort.

Navigeer naar devices, als u de security gateway juist heeft aangesloten staat er nu een device met als status PENDING ADOPTION.

Onder ACTIONS, klik op ADOPT.

Stap 5. WAN DNS settings aanpassen

Navigeer naar Networks en pas het WAN netwerk aan.
Verander de DNS settings naar 1.1.1.1 en 1.0.0.1.

Stap 6. Configureren van het netwerk (OPTIONEEL)
Selecteer Networks in het linker menu en klik dan op CREATE NEW NETWORK
Name Type hier de naam in van het netwerk(bijv. LAN of VoIP)
Purpose Laat deze staan op Corporate
Parent Interface
 Laat deze staan op LAN
VLAN Noteer hier het juiste VLANID (Dit is te vinden in de klantendocumentatie)
Gateway/Subnet Vul hier de juiste Gateway/Subnet in (Dit is te vinden in de klantendocumentatie)
Domain Name Deze kan leeg blijven
IGMP Snooping Deze kan uitgevinkt blijven
DHCP Mode Laat deze staan op DHCP Server
DHCP Range Vul hier de range in (Dit is te vinden in de klantendocumentatie)
De opvolgende opties kunnen blijven staan op de default instellingen.

Labels: nieuwe klant, Unifi