DSL modem configureren en in bridge modus zetten (Netgear DM200)

Deze instructie is bedoeld om de modem (DM200) te configureren.

Stap 1. Met de modem verbinden.

Zorg ervoor dat de modem is aangesloten aan het stroom en optioneel met het xDSL netwerk.
Sluit daarna de modem met een ethernetkabel aan de computer.
Verbind hierna met de modem door het volgende IP adres in de browser te toetsen 192.168.5.1.

Stap 2. Inloggen.

De standaard inloggegevens zijn admin (gebruikersnaam) en password (wachtwoord).

Stap 3. De juiste configuratie instellen.

In het opstart scherm komen de volgende opties naar voren.
Neem de instellingen over zoals hieronder aangegeven en klik op Next.

Country: Netherlands

Internet Service Provider: Other

Advance Setting: VDSL

Do you want Netgear Genie to help? - Saved router settings. I want to load saved router configuration settings. (-)

(-) Bij het kiezen van een configuratie, gebruik het bestand in de bijlage (NETGEAR_DM200.cfg)

Let op! De modem is vanaf nu niet meer te bereiken.
Indien wenselijk is deze nog wel bereikbaar door het handmatig instellen van IP adres.
De modem is dan bereikbaar op IP 192.168.5.1.

Hieronder ziet u hoe u de modem kunt bereiken.

Stap 4. Nieuwe inloggegevens.

De nieuwe inloggegevens zijn admin (gebruikersnaam) en 272-12598-03 (wachtwoord) (met streepjes)

Stap 5. Het IP adres van de computer statisch maken.

Om de modem te bereiken zal het IP adres van uw computer statisch moeten zijn.

Het statische IP adres van uw computer zou 192.168.5.2 moeten zjin.

Stap 6. Firmware bijwerken.

Controleer of er nieuwe firmware beschikbaar is.
Navigeer naar GEAVANCEERD > Beheer > Firmware-upgrade
Klik op Controleren of op Bladeren als u geen internet verbinding heeft.

Als u op Bladeren heeft geklikt, opent u het bestand DM200-V1.0.0.61.img (laatste firmware update).

DM200-V1.0.0.61.img is hieronder te downloaden.

http://www.downloads.netgear.com/files/GDC/DM200/DM200_V1.0.0.61.zip

Bijgevoegde bestanden: NETGEAR_DM200.cfg