Instellen Windows Mail IMAP

Stap 1:

Klik met de rechter muisknop op de naam van het ingestelde account. Deze naam vindt u boven 'Postvak IN' in een iets groter lettertype.

Klik dan onderin het menu op 'Eigenschappen'.

• Bij 'E-mailaccount' ziet u de naam van het account zoals u dit eerder hebt aangeklikt met de rechtermuisknop. Als u wilt, kunt u deze naam zelf aanpassen.
  • Bij naam kunt u uw naam zetten zoals u wilt dat die als afzender wordt gezien.
  • In het veld 'E-mailadres' moet u uw e-mailadres invullen
  • Als u antwoorden op uw e-mailberichten naar een ander e-mailadres wilt laten sturen, vul dat adres dan in bij 'Antwoordadres'

Stap 2:

Klik nu op de tab 'Servers'

• Bij 'Inkomende e-mail' moet staan: imap.secureonline.nl
  • Bij 'Uitgaande e-mail' moet staan: smtp.secureonline.nl
  • Bij 'E-mailgebruikersnaam' moet de loginnaam staan die hoort bij het eerder opgegeven e-mailadres
  • Als u 'Wachtwoord onthouden' aanvinkt, dan hoeft u niet elke keer dat u uw mail ophaalt uw wachtwoord opnieuw in te typen
  • 'Aanmelden met leesbare tekstverificatie' moet geselecteerd zijn. U ziet dan een bolletje in de radiobutton.
  • De optie 'Voor deze server is verificatie vereist' moet aangevinkt staan

Klik nu op de knop 'Instellingen...'

De optie 'De instellingen van de server voor inkomende e-mail gebruiken' moet geselecteerd zijn. U ziet dan een bolletje in de radiobutton.

Klik op 'OK'

Stap 3:

Klik op de tab 'Geavanceerd'

• Beide opties 'Voor deze server is een beveiligde verbinding (SSL) nodig' moeten aangevinkt staan
  • Bij 'Uitgaande e-mail' moet staan: 465
  • Bij 'Inkomende e-mail' moet staan: 993
  • Beide opties 'Voor deze server is een beveiligde verbinding (SSL) nodig' moeten aangevinkt staan
  • Bij 'Uitgaande e-mail' moet staan: 465
  • Bij 'Inkomende e-mail' moet staan: 993
  • Het 'Pad naar basismap' moet leeg zijn
  • De optie 'Controleren op nieuwe berichten in alle mappen' moet aangevinkt staan
  • De optie 'Speciale mappen op IMAP-server opslaan' moet aangevinkt staan
  • Als u eerder al mappen hebt aangemaakt, zijn die al aanwezig op de IMAP-server. U kunt 4 van die mappen koppelen aan Verzonden, Concepten, Verwijderd en Ongewenst. Bij 'Pad naar Ongewenst' kunt u bijvoorbeeld 'Spam' opgegeven als u uw Webmail zo hebt ingesteld.

Klik op 'OK' om de gewijzigde instellingen op te slaan

Auteur:
support