SPF records

SPF-records worden net als bijvoorbeeld A- en MX-records opgenomen in de dns van uw domein. Er bestaat echter in de dns geen apart SPF-record, deze worden opgenomen in een TXT-record. Een SPF-record bestaat uit het SPF-versienummer gevolgd door een regel samengesteld uit mechanismen, prefixes en modifiers. SPF-clients negeren TXT-records die niet beginnen met de versie van het SPF-record dat u gaat opgeven.

Een standaard SPF-record bestaat uit;

• SPF versie nummer v=spf1 en/of spf2.0/pra,mfrom
  • Alle include, a, mx, ptr, ip4 en exists parameters.
  • Prefixes "+", "-", "~", and "?" Als er geen prefix is opgegeven dan wordt er uitgegaan van "+".

Onderstaand een overzicht van alle parameters die opgenomen kunnen worden in uw SPF-record;

• include: Specificeert een ander spf-record dat moet worden opgenomen in dit spf-record.
  • a: Geeft aan dat alle ip-adrssen die voorkomen in het A-record van domein X mail mogen zenden voor uw domein.
  • mx: Geeft aan dat alle MX-records van de hosts Specifies all A records for each host's MX record. Example: v=spf1 mx mx:domain.com -all
  • ptr: Specificeert het A-record dat in uw PTR-record zou moeten staan.
  • ip4: Specificeert een ip-adres of een range die mail voor uw domein mag verzenden.
  • exists: Specificeert enkele domeinen die uitgezonderd moeten worden van de regels in het SPF-record.
  • all: Specificeert een conglomeratie van alle bovenstaande parameters die vaak wordt gebruikt om het record af te sluiten met een "soft-fail" ~all.

Prefixes specificeren of een parameter juist wel of niet aan de voorwaarden moet voldoen. SPF Prefixes Description

• +: Specificeert dat een parameter moet voldoen aan.
  • -: Specificeert dat een parameter niet mag voldoen aan.
  • ~: Specificeert een softfail, de parameter moet voldoen aan de opgegeven waarde maar geeft geen doorslaggevend oordeel.
  • ?: Specificeert dat de uitkomst van de check neutraal is.
Auteur:
support