Instellen eigen e-mail server

Instellingen voor batched SMTP ofwel Secure Mail Gateway.

Wanneer u gebruik maakt van een eigen e-mail server aangesloten op uw business-isp.nl internetverbinding dan is deze dienst noodzakelijk. Om ons netwerk en dat van onze klanten te beschermen is de poort voor inkomende e-mail, poort 25 afgesloten. Verzenden van e-mail is wel mogelijk.

Wij bieden deze dienst gratis aan aan onze internet klanten. Wanneer u gebruik maakt van een eigen e-mail server raden wij u aan om gebruik te maken van een PPPoA verbinding en niet van DHCP.

Bij deze dienst is het volgende inbegrepen:
- Batched SMTP, uw e-mail wordt opgeslagen als uw server even niet beschikbaar is.
- Antivirus filter, controleert inkomende e-mail op virussen.
- SPAM filter, controleert inkomende e-mail op SPAM en geeft een waarde aan e-mail.
- LDAP adres controle, geadresseerden worden op uw server geverifieerd.

Vooraf hebben wij van u nodig de lijst met gebruikte domeinnamen.

Instellingen
De huidige MX records in de DNS dienen aangepast te worden voor de onderstaande:
mx01.secureonline.nl met prioriteit 10
mx02.secureonline.nl met prioriteit 20
mx03.secureonline.nl met prioriteit 30

Let op!
Voor een goede werking van onze Secure Mail Gateway is het noodzakelijk dat ook uitgaande e-mail via onze servers verloopt, bijvoorbeeld via een smarthost.

Smarthost
U kunt dezelfde mx servers gebruiken als smarthost voor het afleveren van e-mail.
Hierbij kunt u de volgende authenticatie gebruiken.
Username: ontvangt u per e-mail
Password: ontvangt u per e-mail

LDAP adres controle
Om SPAM goed te bestrijden bieden wij u gratis de mogelijk voor LDAP adres controle.
Hiermee wordt bij elke inkomende e-mail gecontroleerd of het adres bestaat op uw server.
Wij adviseren u hier gebruik van te maken, er zijn dan twee instellingen noodzakelijk:
- u dient op uw server een account aan te maken met minimale rechten
- er dient een firewall rule aangemaakt te worden zodat onze servers uw server middels LDAP kunnen bereiken.

De LDAP poort die open gezet dient te worden voor onze MX servers is TCP 389 of TCP port 3268, dit is afhankelijk van uw server.
Bijvoorbeeld: Microsoft Exchange gebruikt TCP poort 389 en Microsoft Exchange 2007 en hoger gebruiken TCP port 3268.

Auteur:
Martin van Hulst