Instellen FritzBox op uw Hosted PBX aansluiting.

03-03-2020 14:44

Deze instructie is voor het handmatig instellen van een AVM Fritzbox i.c.m. een Hosted PBX aansluiting.
Wilt u de AVM Fritzbox instellen voor gebruik van ons VoIP telefoon aansluiting ofwel SIP trunk gebruik de volgende instructie.

Ondersteunde modellen:
7050, 7170, 7270, 7340, 7360, 7390, 7490

Voor u verder gaat, dient u ervoor te zorgen dat uw FritzBox voorzien is van de laatste firmware.

Stap 1. Inloggen op de Fritzbox
Om uw FritzBox telefonie in te stellen, login op uw FritzBox en navigeer naar:
"Telephony >Telephone Numbers"

Vul eerst het tabblad "Line settings" in en daarna "Telephone Numbers".

Line Settings

Vul onder Location information, bij Area code, waar in het voorbeeld 10 staat, uw regio ofwel netnummer in.
Deze location settings worden niet gebruikt bij een Hosted PBX aansluiting, omdat dit door de PBX geregeld wordt.

Gebruikt u een aparte PVC, PVE of VLAN t.b.v. telefonie? (zie uw factuur)

Voor ADSL, vul dan deze gegevens in onder "Use additional connection for Internet telephony via DSL (PVC)".
Voor VDSL, vul dan onder VLAN Settings het VLAN nummer in. Het standaard VLAN voor telefonie is VLAN 7.

Stap 2. instellen Extensie
Klik op het tabblad Telephone Numbers
Klik op "New Telephone Number"
Gebruik de gegevens uit de e-mail die u van ons hebt ontvangen.
Zorg ervoor dat bij Telephony provider: Other provider staat

Vul onderstaande gegevens in:
Als voorbeeld gebruiken wij extensie 201.

Telephone number for registration: 201
Internal telephone number in the Fritz!box*: 201
Username: 201-tenant
Password: wachtwoord
Registrar: pbx.business-isp.nl
DTMF transmission: RTP or in-band
Insert area code for outgoing calls: uitvinken of selecteer No/None

De instellingen op deze pagina kunnen verschillen per abonnement. Het hierboven getoonde voorbeeld is van toepassing op VoIP lijnen en ISDN over IP, zonder aparte PVC voor telefonie. De juiste instellingen voor hosted PBX aansluiting kan verschillen en staan vermeld u in de bevestigingsmail.

Stap 3. Instellingen aanpassen
Zorg ervoor dat de prefixen op No/None staan (zie hieronder)

Labels: avm, fritzbox, hosted pbx, pbx