AVM Fritzbox instellen voor Glasvezel

06-07-2015 12:11

Deze instructie is voor het instellen van de Fritz!Box voor een glasvezel verbinding, in dit voorbveeld van Erurofiber.
Controlleer eerst of de Fritzbox de nieuwste firmware heeft.

Stap 1. Computer/Laptop verbinden met de Fritz!box
Sluit de Fritz!Box aan op het stroom netwerk en verbind de computer/laptop met het bijgeleverde netwerkkabel.
Gebruik niet de aansluiting LAN1/Poort 1 van de Fritz!box, bijvoorbeeld LAN2.

Stap 2. instellen Fritz!Box
Deze stap is alleen van toepassing op een nieuwe Fritxbox welke nog niet geconfigeerd is.
Open de Fritz!Box en navigeer in jouw webbrouwser naar fritz.box
Selecteer de gewenste taal en klik op Next.
Selecteer bij de volgende stap Netherlands en Klik op Next.
Kies vervolgens voor Annex A en klik op Next.
De modem gaat zichzelf opnieuw opstarten. Dit kan enkele minuten duren.
Zodra de Fritz!Box herstart is kan je de gewenste wachtwoord invoeren.
Klik op Next en log vervolgens met de aangemaakte wachtwoord in.

Stap 3. Wizard doorlopen van de Fritz!box
Maak indien wenselijk eerst een back-up van de configuratie.
Klik op Wizards > Set Up Internet Connection
Kies bij Internet Service Provider: Other internet Service Provider en klikt op Next.
Kies bij de volgende stap voor: Connection to a Cable Modem (Cable Connection)
Er komt een melding tevoorschijn. Hierin staat dat LAN1 gebruikt gaat worden als WAN poort.
Klik hier op OK, en vervolgens op Next.
In de volgende stap moet je de Upload en Download snelheid invullen van de betreffende verbinding.
Vul hier 92% in van de betreffende snelheid.

Bijvoorbeeld:
Aan te bevelen configuratie een te hoge waarde kan een instabiele lijn veroorzaken.
Download is 100Mb = 100000 kbps
92% hiervan is 92000 kbps
Hiebij vul de dus bij Download 92000 in.

Klik vervolgens 2 keer op Next

Stap 4 de kabels juist aansluiten.
Sluit de nu kabel tussen de Eurofiber switch poort 1 aan op de Fritzbox LAN1.
Klik vervolgens op Next.
De instellingen worden opgeslagen, dit kan 30 seconden duren.
Klik dan op Next en vervolgens op Exit Wizard.

Stap 5 IP setting wijzigen van DHCP naar static.
Navigeer naar Internet > Account Information
Klik onderaan op Change connection settings
Onder IP settings en selecteer Configure the IP address manually
Vul hier de aansluitgegevens in zoals u deze heeft ontvangen van uw aanbieder.
Klik vervolgens op Apply in de instellingen op te slaan en de verbinding te testen.

Gemiddelde beoordeling: 5 (1 Stem)