Automatische configuratie instellen Cisco/Linksys (provisioning)

Instructie voor het instellen van de automatische configuratie middels provisioning op Cisco of Linksys toestellen. Klik hier voor Uitleg en kosten automatische configuratie toestellen (provisioning).

Van toepassing op o.a. onderstaande modellen:
SPA921, SPA922, SPA941, SPA942, SPA303, SPA502G, SPA504G, SPA508G, SPA512G, SPA525G, SPA525G2

Het advies is om het toestel eerst terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.
Zie instructie Cisco/Linksys SPA9xx terugzetten naar fabrieksinstellingen

Voor u verder kunt gaan dient u het lokale IP adres te weten van het toestel.

Stap 1:
Zorg ervoor dat het toestel aanstaat en volledig is gestart.

Stap 2:
Druk dan op de menu knop (onder de voicemail / envelop knop)

Stap 3:
Voer 9 in op het toestel.
Nu zal onder Current IP het lokale IP adres worden weergegeven, bijvoorbeeld 10.0.0.101

Stap 4:
Gebruik uw computer om onderstaande URL aan te roepen. Hierbij dient u 0.0.0.0 te vervangen voor het juiste IP adres van uw toestel.

Voor Linksys toestellen:
http://0.0.0.0/admin/resync?http://cfg.business-isp.nl/"tenant"/spa$MAC.cfg

Voor Cisco toestellen:
http://0.0.0.0/admin/resync?http://cfg.business-isp.nl/"tenant"/spa$MAC.cfg

Hierna zal uw toestel binnen 1 minuut automatisch herstarten en de juiste configuratie ophalen.
Uw toestel is dan gereed voor gebruik.

Mocht dit niet het geval zijn dan dient u het MAC adres bij de hand te houden en kunt u contact opnemen met uw telefoon aanbieder.