Automatische configuratie instellen Tiptel/Yealink toestel (provisioning)

Let op!
Onderstaande instructie is bedoeld wanneer u een Tiptel of Yealink toestel wilt configureren welke nog niet door ons provisioning systeem beheerd en geconfigureerd wordt of teruggezet zijn naar fabrieksinstellingen. Klik hier voor Uitleg en kosten automatische configuratie toestellen (provisioning).

Stap 1: Ip achterhalen van het toestel.
Nadat u uw telefoontoestel heeft aangesloten kunt u via het menu van uw toestel het IP-adres achterhalen.
Druk op de "MENU" toetst en kies voor "status". Dit laatste doet u door op de "OK" knop te drukken.

Stap 2. Inloggen op de configuratiepagina van het toestel.

Open een webbrowser en voer als url het ip adres in, dat u hierboven heeft opgezocht.

Log in met de juiste gegevens (standaard is de user en het wachtwoord admin).

Ga naar de tabblad Phone en druk aan de linkerkant op Auto Provision

Voor bij Provisioning Server de server in. Deze gegevens worden verstrekt door uw telecom provider.
Bijvoorbeeld: http://cfg.business-isp.nl/<tenantnaam>
User en password: leeg

Druk op Confirm en hierna op Auto Provisioning now.

Let op!
Na Confirm is het wachtwoord veranderd, deze kunt u voor dit toestel opvragen bij onze helpdesk. Dit wachtwoord zal om veiligheidsreden periodiek wijzigen. Wel kunt u inloggen in het gebruikers gedeelte dit wachtwoord kunt u opvragen bij onze helpdesk.

Labels: configuratie, provisioning, tiptel