Cisco Aironet 1600 Series Standalone configuratie

Instructie voor een basis configuratie van een Cisco Aironet 1600 series in een standalone configuratie.
Deze instructie gaat uit van de standaard fabrieksinstellingen.

Deze instructie behandeld de volgende onderdelen:

• Stap 1: Verbinden naar apparaat met fabrieksinstellingen
  • Stap 2: Basis configuratie
  • Stap 3: Ethernet instellen
  • Stap 4: Ethernet instellen
  • Stap 5: Beheerders instellen
  • Stap 6: Draadloze Encryptie instellen
  • Stap 7: Draadloos wachtwoord instellen

Stap 1: Verbinden naar apparaat met fabrieksinstellingen

Gebruik hiervoor de Cisco IP Setup Utility (IPSU)
of zoek het IP adres op in de DHCP lijst, gebruik hiervoor het MAC adres.
De default Username en Password zijn: Cisco/Cisco

Stap 2: Basis configuratie

Navigeer naar Easy Setup > Network Configuration > Radio Configuration
Stel onder Radio Configuration de Draadloze settings in, zoals SSID.
SSID: WiFi Netwerknaam
Broadcast SSID in Beacon: aanzetten
VLAN: No of het betreffende VLAN
Security: No Security
Role: Access Point
Optimize Radio Network Default
Aironet Extention: Enable
Channel: Least Congested
Power: n.v.t.
Klik vervolgens op Apply

Stap 3: Ethernet instellen

Navigeer naar NETWORK > NETWORK INTERFACE
Klik op IP Address en stel hier het netwerk in, zoals DHCP of Static, met .o.a. IP adres.
Klik op GigabitEthernet > SETTINGS en pas hier indien wenselijk de interface settings aan.
Klik vervolgens op Apply

Stap 4: Draadloos netwerk instellen

Navigeer naar NETWORK > NETWORK INTERFACE
Klik op Radio0-802.11n 2G.Hz > SETTINGS en zet hier de Radio op Enable.
Indien noodzakelijk kunnen hier nog instellingen aangepast worden.
Klik vervolgens op Apply

Stap 5: Beheerders instellen

Navigeer naar SECURITY > Admin Access > Local User List
Voer hier de gewenste Access Point beheerders in.

Stap 6: Draadloze Encryptie instellen

Navigeer naar SECURITY > Encryption Manager
Klik op RADIO0-802.11N 2.4GHZ om dit netwerk te configureren.
Selecteer Ciper en EAS CCMP + TKIP
Klik op Apply-All
Nu is de encryptie ingesteld voor beide netwerken 2.4Ghz en 5Ghz.

Stap 7: Draadloos wachtwoord instellen

Navigeer naar SECURITY > SSID Manager
Selecteer bij SSID Properties het betreffende SSID (bij meerdere SSIDs)
Selecteer Band Select en Interface 2.4Ghz en/of 5Ghz en optioneel VLAN
Selecteer bij Client Autenticated Key Management:
Key Management: Mandatory
CCKM: uit
Enable WPA: WPAv2
WPA Pre-shared Key: <vul hier het WiFi wachtwoord in>
Klik op Apply (let op niet helemaal onder aan de pagina)
Klik vervolgens op Save configuration (rechts boven aan de pagina)

Controleer of de firmware nog actieel is via de Cisco website.

Er zijn twee versies: Autonomous voor standalone of Lightweight voor controler based.

Let op! Zorg ervoor dat alle documentatie indien noodzakelijk wordt bijgewerkt.

Auteur:
support