Uitleg Fraude detectie systeem (FDS)


Het Fraude detectie systeem (FDS) detecteert misbruik binnen het telefonieplatform.

Net als met traditionele en mobiele telefonie zijn er helaas ook gevallen bekend over misbruik van VoIP telefonie.

Om misbruik en fraude met onze telefonie diensten te voorkomen gebruiken wij een geavanceerd fraude detectie systeem. Dit fraude detectie systeem analyseert het belgedrag en bestemmingen met de gesprekshistorie. Bij bepaalde afwijking zal het systeem de uitgaande telefonie tijdelijk blokkeren of beperken.

Standaard krijgen klanten een IDS waarde van € 100,00 alsmede een ruimte van 100% boven de IDS waarde. Hierdoor kan een klant bij normaal gebruik voor € 200,00 bellen.

Wanneer er meer gebeld wordt in lijn is met de gesprekshistorie, normaal gebruik, dan zal de IDS waarde automatisch mee verhoogd worden.

Wanneer er een afwijking is in het belgedrag, afgelopen 3 maanden, dan zal de extra ruimte boven op de standaard IDS limiet beperkt worden. Bijvoorbeeld vanaf een bepaalde dag veel gesprekken naar buitenlandse bestemmingen met verrhoogd risco, dat kan dan gezien worden als niet normaal gebruik en kunnen gesprekken naar deze bestemming geblokkeerd worden. Afhankelijk van het aantal gesprekken kan ook het uitbellen geheel geblokkeerd worden. In beide gevallenb zal hier een melding van gemaakt worden via een ticket.

Zie ook:
Ik heb een melding gekregen van het fraude detectie systeem?

Hiermee kan middels dit FDS eventuele schade bij misbruik beperkt worden.

Mocht u, in de eerste maand, meer dan € 200,00 te bellen, dan kunt u dit bij ons aangeven. Wij verhogen dan de IDS waarden. Met een hogere IDS waarde loopt u meer risico op schade bij misbruik.


Laatst bijgewerkt:
26-03-2014 11:13
Auteur:
Revisie:
1.9
Gemiddelde beoordeling:0 (0 Stemmen)

U kunt deze vraag niet becommentariëren

Chuck Norris has counted to infinity. Twice.