Installatie instructie AVM VPN client

Instructie voor het instellen van een AVM VPN.

Ondersteunde modellen:
7340, 7360, 7390, 7570

Voor u verder gaat zorg voor dat uw AVM router voorzien is van de laatste firmware.

De VPN gebruikers geconfigureerd te zijn of te worden in de AVM router.
Wanneer de gebruikers voor u zijn aangemaakt, dan heeft u de bestanden met verbindingsinstellingen van ons ontvangen.

Wanneer u de gebruikers zelf wilt aanmaken c.q. beheren dan kan dit middels de FRITZ!Box VPN Connection client, deze is samen met de instructie te downloaden van de AVM website

De FRITZ!Box VPN Connection client maakt voor elke gebruiker een configuratie bestand aan en een configuratie bestand voor de AVM router. Hierna dient deze configuratie bestanden te worden ingeladen in respectievelijk de AVM VPN client en de AVM router.

Deze onderstaande instructie is voor Windows XP, Windows Vista, Windows 7/8.

Gebruikt u meerdere VPN verbindingen? Gebruik dan de ShrewSoft VPN client.
Gebruikt u een Apple? Gebruik dan de IPSecuritas VPN client.

Stap 1: Download software
Download en installeer eerst de laatste software versie van de AVM website.
Klik op Next en wacht tot de installatie voltooid is. Dit kan enkele minuten duren.
Klik op Finish om de installatie af te sluiten.

Na de installatie dient u uw computer te herstarten.

Stap 2: Inladen configuratie
De eerste keer zal er een wizard starten voor het inladen van configuratiebestanden. Deze zijn aangemaakt door AVM Fritzbox VPN configuratie applicatie of degene die u heeft ontvangen.
Start het programma via start menu > (alle)programma's > FRITZ!VPN
Navigeer naar de VPN configuratie bestanden.
Klik op Openen
Klik op Voltooien
Hierna verschijnt het normale FRITZ!VPN venster.

Stap 3:
 De verbinding opzetten

Klik dubbel op het verbindingsicoon. Hierna zal de applicatie minimaliseren en zichtbaar in de system tray naast de klok.

Stap 4:
 De verbinding verbreken

Klik met de rechte muis toets op het FRITZ!VPN icoon in de system tray naast de klok

Klik op Disconnect om de verbinding te verbreken.
Klik op Connect om de verbinding opnieuw op te zetten.

Auteur:
Martin van Hulst