Instructie ShrewSoft VPN client voor AVM

Instructie voor het configureren van een ShrewSoft VPN client voor gebruik met een AVM router. Voor de standaard AVM VPN client, klik hier.

Ondersteunde modellen:
7340, 7360, 7390, 7570

Eerst dienen de VPN gebruikers geconfigureerd te zijn in de AVM router middels de AVM configuratie applicatie. Wanneer de gebruikers zijn aangemaakt, dan heeft u de bestanden met AVM verbindingsinstellingen van ons ontvangen.

Stap 1: Omzetten configuratie bestand
Download / start de configuratietool van onze website.
Klik op opeen en navigeer naar de AVM VPN (.cfg) configuratie bestanden.
Klik op Converteren
Het nieuwe ShrewSoft (.vpn) configuratie bestand zal op dezelfde locatie worden neergezet.

Stap 2: Download software
Download en installeer het ShrewSoft VPN programma.
Doorloop de installatie
Klik op Next, I Agree, Next, Next, Toch doorgaan, Finish.
Na de installatie dient u uw computer te herstarten.

Stap 3: Inladen configuratie
Start het programma via start menu > (alle)programma's > ShrewSoft VPN Client > Access Manager
Klik op File en vervolgens op Import
Navigeer naar het .vpn bestand welke in stap 1 is aangemaakt.
Klik op openen.

Stap 4: De verbinding opzetten
Klik dubbel op het verbindingsicoon binnen het programma VPN Access Manager.
Hierna zal de applicatie minimaliseren en zichtbaar in de system tray naast de klok.

Stap 5: De verbinding verbreken
Klik met de rechte muis toets op het VPN Access Manager icoon in de system tray naast de klok
Klik op met de rechter muis en klik op Disconnect om de verbinding te verbreken.

Auteur:
Michiel Hartsuiker