Instellen Netis modem voor VDSL internet

Deze instructie is voor het instellen van een Netis DL4480V modem voor VDSL internet.
Indien wenselijk kunnen er ook andere opties gekozen worden.

Stap 1: Inloggen op de modem
Sluit een computer aan op de één van de LAN poorten van de modem.
Sluit de DSL kabel aan op de DSL poort van de modem. Voor informatie over het aansluiten, lees hier meer.
Navigeer met een browser naar het IP adres van de modem, dit is standaard 192.168.1.1
Login met de username en password, deze zijn standaard guest / guest.

Stap 2: Doorlopen wizard
Klik in het menu op Wizard en klik op START
Selecteer PPPoE/PPPoA en klik op NEXT
Vul de User Name en password in van de lijn, standaard vdsl / vdsl en klik op NEXT.
Selecteer de optie Disable WLAN Interface en klik op NEXT.
Klik op NEXT op de instellingen op te slaan.
De instellingen worden opgeslagen, klik op DONE op de Wizard af te sluiten.

Stap 3: VLAN instellen
Navigeer naar SetupATM WAN
Zet de instelling 802.1q op Enable
Vul bij VLAN ID de waarde in.
Klik op Apply Changes om de instellingen op te slaan.