Draytek Vigor130 configureren voor VDSL en Passtrough

Deze instructie is voor het configureren van VDSL op de Draytek vigor 130 met PPPoE Passtrough

Stap 1. General Setup

Navigeer naar Internet Access General Setup

Zorg ervoor dat DSL mode op VDSL2 Only staat en dat bij VDSL2 Tag value 6 staat. (zie foto hieronder)

Sla de gegevens op door op OK te drukken. Hierna word de modem herstart.

Stap 2. PPPoE Passtrough instellen

Log opnieuw in op de modem en navigeer naar Internet Access > PPPoE / PPPoA

Onder PPPoE / PPPoA client vink de optie For Wired LAN aanstaat.

Hierdoor zet het apparaat (uw router of firewall) wat op de modem aangesloten is de PPP verbinding op ipv de Vigor130. In dit geval zal uw router of firewall ook het publieke IP adres krijgen.

Stap 3. Administrator Password aanpassen (optioneel)
Navigeer naar System Maintenance > Administrator Password.
Vul onderstaande gegevens in
Old Password: admin
New Password: Lijn wachtwoord
Confirm Password: Lijn wachtwoord

Let op!
Op het moment dat de PPoE op de draytek wordt opgebouwd zonder PPoE gegevens terwijl de bovenste gegevens zijn gebruikt pas het volgende aan.
Vlan tag insertion = Disable
PPoE/PPoA client mode = Disable
MPoA = Enable

Bridge mode = Enable

Voor overige modellen zie de website van Draytek

Labels: vigor