Handmatig toestel configuren voor 3CX

25-10-2021 17:08

Deze instructie beschrijft enkele noodzakelijke instellingen voor het configureren van Grandstream toestellen voor gebruik met een 3CX PBX.

Bijvoorkeur dient een toestel ingesteld te worden via de provisioning van de 3CX server.

Wanneer dit niet mogelijk, dan kan het toestel handmatig geconfigureerd worden, bijvoorbeeld omdat het toestel niet ondersteund wordt, zoals een GXV3370.

Account
Voor het handmatig instellen van het SIP account op een Grandstream toestel, haal eerst de gegevens op binnen het 3CX portal.
Navigeer naar Phone en klik op view / oog icoon in rechter kolom.
Gebruik deze gegevens bij instellen op het toestel.
Waneer het toestel hier nog niet bij staat, klik op Aad Phone om toe te voegen.

Login op het toestel of GDMS.
Navigeer naar: VoIP Account > SIP Account
Account Name: extentie nummer
SIP User ID: extentie nummer
Authenticate ID: User ID
SIP Authentication Password: Password
Name: extentie nummer
Voicemail Access Number: *4

WMI
Navigeer naar: Account > SIP Settings
Zet de functie SUBSCRIBE for MWI op aan.

STUN server
Navigeer naar: Phone Setting > General Setting > STUN server
Vul hier de hostnaam in van de 3CX server, plus poort nummer.
Bijvoorbeeld: hostname.3cx.eu:5060

Phonebook
Navigeer naar: Applications > Contacts > Phonebook XML Server Path
Vul hier het provisioning pad in van de 3CX server.

Programmable Keys / BLF
Navigeer naar: Applications > Programmable Keys > Display Format
Selecteer hier: Name, User ID, Key mode
Set Show Display Name from Server aan