Radius accounts toepassen in wireless network

Stap 1. Accounts aanmaken.

1. Navigeer naar Settings -> Services.
  2. Onder het tabblad Radius -> Users, klik op Create new user .
  3. Haal de naam en eventueel wachtwoord uit het ticket of genereer een wachtwoord.
  4. Bij Tunnel type kies je optie 13, Tunnel Medium Type word dan automatisch op 6 gezet

Stap 2. Wireless server aanzetten.

1. Onder het tabblad Radius -> Server, klik op Enable RADIUS Server en toets bij Secret iets willekeurigs in, laat de rest staan.
  2. Navigeer naar Profiles, onder het tabblad Radius, edit het USG profiel.
  3. Bij VLAN Support, vink Enable RADIUS assigned VLAN for wireless network aan.

Stap 3. Wireless network aanmaken.

1. Navigeer naar Wireless Networks en klik op Create new wireless network.
  2. Haal de SSID uit het ticket en laat Enable this wireless network aangevinkt.
  3. Bij Security, kies WPA Enterprise en kies het Default profiel.
  4. Laat voorderest alles staan en klik op Save.