Extensions & Directory

Bulk Generator

In dit scherm is het mogelijk om extenties in bulk aan te maken door middel van een CSV-bestand.

Download het CSV-template bestand en open deze in excel.

Vul het bestand aan met de gewenste gegevens en sla dit bestand op als een ".csv" -bestand.

Het bestand moet wel opgeslagen worden met de komma (,) als seperator.

Hierna klik je op "Bestand kiezen" in het PBX portal en selecteer vervolgens het aangemaakt .csv-bestand.

Klik vervolgens op upload en klik op "ok" om de melding te negeren.

User Extensions

De primaire tool voor het manage en aanmaken van telefoonaansluitingen. Als het telefoonmodel en MAC adres wordt gespecificeerd kan er voor worden gezorgd dat de benodigde bestanden worden gemaakt om een IP telefoon te autoprovisionen als het wordt aangesloten op het netwerk.

Adresboek

Het adresboek is een op de telefoonserver opgeslagen adressen bestand, welke door de administrator gewijzigd dient te worden. Het voordeel hieraan is dat het adresboek op alle toestellen het zelfde is.

In het bovenste veld is het mogelijk om te zoeken naar contactpersonen.

Om contacten te verwijderen selecteert u het betreffende contact en drukt u onderaan de pagina op "Delete selected".

Om contacten toe te voegen drukt u onderaan de pagina op "Create Contact". Vervolgens komt er een scherm waarop u contactgegevens kunt specificeren. Er moet hier minimaal een voornaam en achternaam en een telefoonnummer zijn ingevuld.

Let op!: Er moet bij "Type" voor Phone# worden gekozen en niet voor "SIP Address" zoals standaard geselecteerd staat.

Let op: toestellen kijken om de 2 uur naar het telefoonboek op de server. Dit betekend dat het 2 uur kan duren voordat uw nieuw toegevoegde contact in het toestel staat.

Als Dit niet gebeurd kan het zijn dat het maximale aantal contacten is bereikt van uw toestel.

Klik hier om te controleren wat uw maximale aantal contacten is voor uw toestel.