AVM Fritzbox instellen voor VDSL

Deze instructie is voor het configureren van uw FRITZ!Box 7360/7369/7490 voor VDSL

Stap 1: FRITZ!Box aansluiten
Zorg ervoor dat de FRITZ!Box aan middels onderstaande handleiding:

https://faq.business-isp.nl/index.php?solution_id=1098

Stap 2: Terug te zetten naar fabrieksinstellingen

Wanneer de FRITZ!Box reeds gebruikt is, advieseren wij deze terug te zetten naar fabrieksinstellingen.
Navigeer in je browser naar http://192.168.178.1 of http://fritz.box
Login op de bestaande FRITZ!Box met de bestaande gegevens.
Navigeer System > Backup > Factory Settings
Klik op Load Factory Settings
Hierna zal de fritzbox herstarten en binnen 2-3 weer bereikbaar zijn.

Stap 3: Inloggen op FRITZ!Box

Als na 2 minuten de pagina niet opnieuw geladen is, druk dan op F5 op uw toetsenbord.

Er zal gevraagd worden om een wachtwoord, Deze staat onderop de fritzbox.
Hierna zal gevraagd worden om de taal, selecteer taal/regio en selecteer Annex a voor VDSL.

Vervolgens  word de FRITZ!Box opnieuw opgestart.

Als na 2 minuten de pagina niet opnieuw geladen is, druk dan op F5 op uw toetsenbord.

Er word nu gevraagt om het opgegeven wachtwoord in te voeren.

Stap 4: Doorlopen Wizard

Doorloop de wizzard met onderstaande gegevens:

Other internet service provider en vul hier VDSL in.

Selecteer DSL line

Voer de lijn username* en wachtwoord* in. (deze heeft u ontvangen van uw Internet Provider)

Voltooi vervolgens de wizard.

Stap 5: Account gegevens instellen

Klik als eerst onderaan op view zodat erachter Advanced komt te staan.

Navigeer naar Internet -> Account information

Druk op onder bij Connection Settings op Change Connection Settings.

Zet het vinkje bij Use VLAN for internet access op aan.

Vul bij VLAN ID het VLAN in (standaard 6)

Klik vervolgens op Apply

*)Voor lijnen opgeleverd voor 01-01-2018:
Username: <ontvangt u per e-mail geeft ontvangen>
Password: <ontvangt u per e-mail geeft ontvangen>

Ga naar de Tabblad DNS Server.

Zorg ervoor dat het bolletje gevult is bij Use other DNSv4 Servers, en vul onderstaande DNS servers in.

1.1.1.1

1.0.0.1

Druk vervolgens op Apply

Als alternatief met extra beveiliging en Family safety, zijn de volgende DNS servers een goed alternatief:
DNS servers OpenDNS met Family Safety: 208.67.222.222 en 208.67.220.220.

Stap 6: Gebruiker toevoegen (optioneel)

Navigeer naar System FRITZ!Box Users en druk op add user

Vul de inloggegevens in:
Username: <gewenste naam>
Wachtwoord: <gewenste wachtwoord>

Controleer ook of het vinkje bij Access from the internet allowed aan.

Druk vervolgens op OK

Stap 7: Remote Acces aanzetten (optioneel)

Navigeer naar Internet > Permit Access en open de tabblad FRITZ!Box Services

Zorg ervoor dat bij Internet Acces to the FRITZ!Box via HTTPS het vinkje aanstaan enabled.

Bij TCP Port for HTTPS vul hier 450 in als port en druk op Apply.

Stap 8: WiFi uitzetten of aanpassen

Navigeer naar WLAN->Radio Network.

Wanneer WiFi niet wenselijk is, zet het vinkje uit bij Wireless radio network enabled

Klik vervolgens op apply
Wanneer WiFi wel wenselijk is, laat deze optie dan aan of stel deze naar wens in.

De modem is nu gereed voor gebruik.