Apparatuur welke problemen kunnen geven met VoIP

Onze telefonie diensten kunnen overweg met bijna alle netwerken en apparatuur. Ook het gebruik van NAT is geen enkel probleem. Wel zijn er een aantal merken apparatuur en gebruikte technieken welke problemen kunnen geven met gebruik van VoIP telefonie.

Merken welke problemen kunnen geven met VoIP:

Wanneer één van boenstaande merken apparatuur gebruikt worden dan dient er rekening mee gehouden deze voor SIP en RTP uitgezet te worden. Wanneer dit niet mogelijk is, dan dient de apparatuur vervangen te worden.

Technieken welke problemen kunnen geven met VoIP:

• ALG (ofwel Application Layer Gateway)
  • Hardware NAT.
  • Dubbele NAT of meer dan één router of firewall in het netwerk.
  • Poort forwarders van poorten UDP/5060-5100 en UDP/10000-20000

Wanneer de apparatuur de functie ALG gebruikt, dan dient ALG uitgezet te worden voor SIP en RTP. Wanneer dit niet mogelijk is, dan dient de apparatuur vervangen te worden.