Public routed Subnet instellen op de Draytek Vigor

Deze instructie is voor het instellen van de public routed subnet ip de Draytek Vigors

Stap 1. Inloggen op de Modem.

Log in op de modem aan de hand van het IP adress (standaard is dit 192.168.1.1) en de inloggegevens.

Deze gegevens worden verstrekt door uw internetaanbieder.

Stap 2. Configureren modem

navigeer in het hoofdmenu naar LAN>General Setup en zet For IP routing Usage op enabled

vul vervolgens het volgende in:

2nd IP Adress: IP adres die verstrekt is door uw internet provider (let op, dit is het WAN ip van de Modem)

2nd Subnet Mask: Subnet die verstrekt is door uw internet provider

Zet vervolgend de DHCP uit

Stap 3. Computers statisch IP adres geven.

hieronder kan je een voorbeeld vinden van een statische ip toewijzing.

IP-adres: 213.11.22.68 (afhankelijk van welke subnet je hebt)
Subnetmask: 255.255.255.248
Gateway IP-adres: 213.11.22.67 (IP-adres van de WAN DrayTek)
DNSserver: IP-adres van de ISP DNS