Sitecom Homeplugs

Hieronder kun je informatie en tips vinden over de Sitecom Homeplugs.

Wat is een Homeplug

Een homeplug is een apparaat dat ervoor zorgt dat internet over het stroomnetwerk gaat. Het voordeel hiervan is dat er geen kabels getrokken hoeven te worden.
Hiervoor heb je 2 Homeplugs nodig die met elkaar verbonden zijn.

Informatie en betekenissen lampjes

Er zijn 3 lampjes aanwezig:
Power: Hieraan kan je zien of het apparaat stroom heeft.
Netwerk: Als dit lampje brandt, dan houdt dit in dat er een apparaat op de homeplug is aangesloten.
Data: Als dit lampje aanstaat, dan houdt dit in dat de Homeplugs met elkaar zijn verbonden. Als dit lampje uit is, dan moet de homplug gekoppeld worden aan een andere homeplug.

Hoe koppel ik de Homeplugs aan elkaar
Als eeste moet er gekeken worden welke de Master is (staat vaak op label aan de achterkant). De master moet aangesloten worden op de modem/router.
De Slave kan op de gewenste locatie aangesloten worden. Dit moet wel op hetzelfde stroomnetwerk zitten.
Zodra beide apparaten aangesloten zijn op het stopcontact, dan kunnen ze met elkaar gekoppeld worden.

Dit doe je als volgt:
1. Druk op de Slave de Security/ Resetknop voor 3 a 5 seconden in tot de Power gaat  knipperen.
2. Druk op de Master de Security / Reset knop voor 3 a 5 seconden in tot de Power gaat knipperen.
    Bovenstaande stappen kunnen afwijken. Raadpleeg hiervoor de handleiding van de adapters.
3. Wacht tot op beide apparaten de Data gaat branden, dit kan 2 tot 5 minuten duren.
    Als het Data lampje brandt, dan zijn de apparaten met elkaar gekoppeld.

Tips:
1. Sluit de homeplug niet aan op een verlengsnoer. Het dataverkeer kan hierdoor niet goed gefilterd worden.
2. De datasnelheid zakt bij meerdere adapters.
3. Er wordt aanbevolen om maximaal 4 adapters te gebruiken (inclusief de Master).
4. Wissel van stopcontact bij een slechte verbinding.