Stappenplan bij problemen met een AVM FritzBox

30-08-2017 00:00

Deze instructie beschrijft de stappen welke u kunt nemen als uw AVM FritzBox niet (goed) meer werkt.

Wanneer uw FritzBox niet meer functioneert zoals u verwacht of gewend bent dan staan hieronder de verschillende stappen welke u kunt doorlopen.
Met als laatste stap, indien noodzakelijk, het aanmelden voor vervanging of reparatie.

Stap 1: Apparaat herstarten
De eerste stap, wanneer uw FritzBox niet meer naar behoren functioneert is het herstarten.
Dit kunt u eenvoudig doen door de stroomstekker tijdelijk te verwijderen en deze weer terug te stoppen.

Stap 2: AVM Service pagina controleren
Op de AVM Service pagina zijn de meest voorkomende problemen en oplossingen beschreven.
Voor de AVM Service pagina, lees hier meer.

Stap 3: Inloggen op de FritzBox
Probeer in te loggen op de FritzBox, navigeer naar http://fritz.box of wanneer u het IP adres.
Het wachtwoord staat op de onderkant van uw FritzBox of kunt u navragen bij uw aanbieder of provider.
Ook kunt u uw aanbieder of provider vragen om in te loggen.

Stap 4: Terugzetten naar fabrieksinstellingen
Bij het terugzetten naar fabrieksinstellingen, zal uw apparaat alle instellingen wissen en zal uw FritzBox opnieuw ingesteld dienen te worden. Zorg ervoor dat uw vooraf alle instellingen heeft opgeslagen en gegevens voor uw internetverbinding bij de hand heeft.
Voor meer informatie over het herstellen van uw FritzBox, lees hier meer.

Stap 5: Herstellen middels herstelprocedure
Wanneer bovengenoemde punten geen oplossing hebben kunnen bieden, dan kunt u de herstelprocedure doorlopen, lees hier meer.

Stap 6: Aanmelden voor reparatie of vervanging
Wanneer bovengenoemde punten geen oplossing hebben kunnen bieden, dan kunt u uw AVM FritzBox aanmelden voor reparatie of vervanging.
Standaard levert AVM 5 jaar garantie en uw aanbieder 1 jaar.

Aanmelden bij AVM
Neem hiervoor contact op met de Nederlandse AVM Hotline, lees hier meer.

Aanmelden bij uw aanbieder
Neem contact op met de helpdesk van uw aanbieder en vraag naar de garantie procedure voor AVM producten.
De meeste aanbieders bieden een aanvullende garantie afhandeling, waarbij u niet eerst uw defecte FritzBox dient op te sturen, maar direct een vervangend product opgestuurd krijgt. Bij aanvullende garantie afhandelingen kunnen extra kosten in rekening gebracht worden.