Fritzbox als accesspoint configureren

10-06-2014 00:13

Deze instructie beschrijft het configureren van een AVM Fritzbox als enkel een WiFi Access Point. Hierbij functioneert de Fritzbox niet meer als router.

Onderstaand vind u een beschrijving hoe het apparaat hiervoor geconfigureerd dient te worden:

Stap 1: Gebruiksmodus instellen
Klik in het menu op Internet -> Account Information
Selecteer bij Internet Service Provider: Other Internet Service Provider
Selecteer bij connection: External Modem or Router

Selecteer bij Operating mode: Share existing Internet connection
Stel bij Connection Settings de snelheid van uw internetverbinding in.

Klik op Change connection settings.
Selecteer de bullet Configure the IP address manually

Vul hier dan een vrij ip adres in die het apparaat moet krijgen.
Stel het subnetmasker in en als Default gateway het ip adres van uw router.
Vul bij de DNS servers dezelfde gegevens in als in de screenshot of het ip-adres van uw interne DNS server.
Klik dan op Apply.

Stap 2: Instellen WiFi
Klik in het menu links WLAN aan en klik vervolgens  Radio Network aan.
Vink het bovenste vinkje aan: WLAN radio network active.
Vul dan bij SSID in de naam die het netwerk moet krijgen, dit is de naam die je ziet bij zoeken naar een draadloos netwerk.
Klik dan op Apply.

Selecteer in het menu links dan Radio Channel en maak hier eventueel een keuze voor het kanaal waarop de Fritzbox uitzend.

Klik dan op WLAN -> Security
Selecteer dan WPA Encryption en bij WPA mode: WPA2 (CCMP) of WPA2/WPA3
Voer dan bij WLAN key het wachtwoord in om met het netwerk te verbinden en klik op Apply

Uw Fritz!box is nu ingesteld als Wireless Access Point.

Gemiddelde beoordeling: 5 (2 Stemmen)