Telefoonboek GXP1450 of GXP2100 series

25-01-2019 11:53

Instructie voor het maken van een telefoonboek in XML voor gebruik van een VoIP telefoon Grandstream GXP1450 of GXP2100 series. Heeft u een GXP2000 series VoIP toestel klik dan hier.

Stap 1 - Log in op de telefoon
Voer het IP nummer van het toestel in de adresbalk van uw internet browser. Dit nummer kunt u terugvinden op het scherm van uw toestel.
Bijvoorbeeld http://192.168.178.201

Gebruik hierbij het standaard gebruikers wachtwoord: UserP123

Sommige toestellen vragen ook om een gebruiker, dit is dan: user

Stap 2 - Aanmaken en bewerken van contactgegevens (contacts)
Klik in het menu op (Phonebook) Contacts

Om bestaande contactgegevens te bewerken klikt op op het icoon

Om nieuwe contactgegevens toe te voegen klikt u op Add New Contact

En voer de contact gegevens in, klik vervolgens op Save.

Zodra u alle contactgegevens heeft ingevoerd, dan zijn deze direct te gebruiken op dit toestel. Om de contactgegevens beschikbaar te stellen voor andere toestellen, kunt u doorgaan met stap 3.

Stap 3 - Beschikbaar stellen van contactgegevens voor andere toestellen
Om de contactgegevens beschikbaar te stellen voor andere telefoons, dient dit telefoonboek te exporteren en centraal te worden opgeslagen en dient beschikbaar te zijn via een webserver.

Klik op Export Phonebook XML
Sla het bestand op, op de met uw systeembeheerder afgesproken netwerk locatie.
Hierna is uw telefoonboek op elke toestel beschikbaar.

Is deze centrale netwerklocatie en webserver locatie nog niet voor u aangemaakt?
Neem dan contact op met uw systeembeheerder.

Acties voor systeembeheerder:
Uw systeembeheerder dient een netwerk locatie te beschikbaar te stellen waar het centrale telefoonboekbestand (phonebook.xml) kan worden opgeslagen.
Deze locatie moet beschikbaar gemaakt worden via http, bijvoorbeeld:http://server/telefoonboek/phonebook.xml

Wij stellen de configuratie van uw toestellen zo in dat deze kijkt naar dit centraal beschikbaar gestelde telefoonboek.