Security Gateway toevoegen aan UniFi Cloud Controller

01-03-2019 14:43

Deze instructie legt uit hoe een UniFi Security Gateway ofwel USG toegevoegd kan worden aan de UniFi Cloud Controller.

Om gebruik te maken van de UniFi Cloud Controller, dient u te beschikken over:

• een UniFi Security Gateway
  • een abonnement voor het apparaat

Stap 1: Aansluiten
Sluit het apparaat aan op uw netwerk en het stroomnet.
Sluit een computer aan op de poort LAN1.

Stap 2: Configureren
Navigeer met uw brouwser naar https://192.168.1.1
Wijzig hier indien nodig de WAN gegevens van uw internetverbinding in.
Klik op Set Inform URL
Vul hier de URL inform in: http://unifi.secureonline.nl:8080/inform
Klik op set

Hierna kunt u contact opnemen met uw de helpdesk om het abonnement te activeren.

Wanneer uw apparaat niet zichtbaar is in de Unifi Cloud Controller, dan dient de Inform URL via SSH ingevoerd te worden.
Zie ook Hoe maak ik verbinding middels SSH?

Stap 3: Configureren via SSH (optioneel)
Maar verbinding middels SSH naar het IP adres van de security gateway.
Username: ubnt
Password: ubnt

Voer het onderstaande commando uit:
set-inform http://unifi.secureonline.nl:8080/inform
Hierna kunt u contact opnemen met uw de helpdesk om het abonnement te activeren.

Zodra de helpdesk aangeeft dat het device aangemeld is dient u nogmaals het onderstaande commando uit te voeren:

set-inform http://unifi.secureonline.nl:8080/inform

Labels: USG