Instellen doorschakeling

20-10-2016 13:35

In deze instructie gaan we een doorschakeling instellen die makkelijk en snel is te beheren door uzelf.
Om deze doorschakeling in te stellen moet u inloggen met de inloggegevens die u heeft ontvangen bij de oplevering van uw PBX aansluitingen.

Stap 1: Controleer de huntlist
Log in op het PBX portal: https://pbx.business-isp.nl
Ten eerste gaan we controleren welke huntlist er gebruikt word voor het betreffende nummer waar u een doorschakeling voor wilt instellen. Hiervoor gaan we naar "Routes" en klikken we het betreffende nummer aan.
Kijk bij "Hunt List name" en onthoudt welke hier staat geselecteerd.

Ga vervolgens naar "PBX Features" en selecteer de huntlist die u net heeft opgezocht.
Maak hier een nieuwe stap aan die gebaseerd is op Device.

Stap 2: Aanmaken Huntlist
Druk op "Add Device Based Ring Group" en selecteer bij de "Devices to ring" de toestellen die u over wilt laten gaan. Het toestel waarop u de doorschakelingen wilt regelen moet u niet selecteren.
Het toestel die u niet heeft geselecteerd moet ingevuld worden bij "Other numbers to dial".

Vul bij "How long to ring (sec)*" het aantal seconden in hoelang het gesprek over moet gaan op het toestel en vul bij "Dial command options"een 'i' in.

Stap 3: Instellen van de doorschakeling
U kunt nu een doorschakeling instellen op het toestel wat u heeft ingevuld bij "Other numbers to dial".
Hier volgen de instructies voor het instellen van de doorschakeling.

Instructie instellen doorschakeling
Doorschakeling instellen aan de hand van menu
Bel *21 en volg de instructies
Doorschakeling instellen zonder menu
Bel *210612345678

Instructie uitschakelen doorschakeling
Bel *22