AVM Fritz!Box in bridge zetten - VDSL

17-05-2021 00:00

Deze FAQ is gemaakt om een AVM Fritz!Box in bridge modus te zetten bij gebruik van VDSL. En gaat uit van een standaard configuratie.
Voor ADSL klik hier. Weet u niet zeker of de configuratie geheel standaard is, reset de fritxbox dan eerst.

Stap 1: Inloggen op de Fritzbox
Navigeer naar de website http://fritz.box of het IP adres van de Fritzbox.
Het wachtwoord staat onderop de Fritzbox.

Stap 2: Wizard doorlopen
Tijdens de eerste keer inloggen, zal er een wizard gestart worden, loop deze door.
Vul hier zo min mogelijk gegevens in, ook geen gebruikersnaam en wachtwoord.
Na het doorlopen van de wizard zal de Fritzbox zal herstarten.

Stap 3: PPPoE bridge instellen
Log opnieuw in.
Klik op de 3 stipjes rechtsboven en zet Advanced View aan, lees hier meer.
Navigeer naar: Internet op Account Information.
Klik op Change Connection Settings
Laat alle overige instellingen leeg of op automatisch staan.
Stel VLAN ID in: 6 (of een ander ID als dit specifiek is aangegeven)
Schakel de optie Connected network devices are also allowed to establish their own Internet connections (not recommended) in.
Klik op Apply om de instellingen op te slaan.

Voor de volledige instructie zoals beschreven door fabrikant, lees hier meer.

Extra punten van aandacht:

• Wilt u het VLAN ID in uw router instellen, laat dan het VLAN ID in de Fritzbox leeg en gedeactiveerd staan.
  • De Fritzbox kan maar 1 VLAN doorzetten, het is hierom niet mogelijk om meerdere routers met eigen PPPoE sessie te gebruiken achter de fritzbox.
Labels: avm, Bridge, PPPoE, router, Unifi, USG