Failover met USG 3p

05-02-2020 17:15

Deze instructie beschrijft het instellen van een USG 3P voor failover van WAN1 naar WAN2.

De USG 3P functioneert standaard als DNS server voor de interne netwerken. Bij een failover werkt dit mogelijk niet goed en blijven DNS verzoeken enkel over WAN1 verzonden te worden. Het resultaat is dat de klant apparatuur geen internettoegang heeft en de failover niet lijkt te werken.

Voor voorgestelde DNS servers, lees hier meer.

Oplossing 1: DNS servers instellen op LAN niveau
Stel binnen het LAN netwerk DHCP in om publieke DNS servers aan de devices mee te geven.
Navigeer naar Networks > LAN en klik op Edit
Selecteer bij DHCP Name Server de optie Manual en vul daaronder de gewenste DNS servers in.
Klik op SAVE om op te slaan.

Oplossing 2: Static route t.b.v. 2de DNS server
Stel een static route in voor de tweede DNS server.
Navigeer naar Routing & Firewall > Static Routes en klik op Create new route
Geef de route een naam
Vul bij Destination Network het IP adres en mask op, bijvoorbeeld 1.0.0.1/32
Vul bij Distance de voorbeeld waarde in 10
Selecteer bij Static Route Type de optie Interface en selecteer de Interface WAN2
Klik op SAVE om op te slaan.

Labels: failover