AVM Fritzbox instellen voor VDSL

01-07-2020 01:01

Deze instructie is voor het configureren van uw FRITZ!Box 7360/7369/7490 voor VDSL

Stap 1: FRITZ!Box aansluiten
Zorg ervoor dat de FRITZ!Box aan middels onderstaande handleiding:
https://faq.business-isp.nl/index.php?solution_id=1098

Stap 2: Terug te zetten naar fabrieksinstellingen
Wanneer de FRITZ!Box reeds gebruikt is, zet deze terug naar fabrieksinstellingen
Navigeer in je browser naar http://192.168.178.1 of http://fritz.box
Login op de bestaande FRITZ!Box met de bestaande gegevens.
Navigeer System > Backup > Factory Settings
Klik op Load Factory Settings
Hierna zal de fritzbox herstarten en binnen 2-3 weer bereikbaar zijn.

Stap 3: Inloggen op FRITZ!Box
Als na 2 minuten de pagina niet opnieuw geladen is, druk dan op F5 op uw toetsenbord.
Er zal gevraagd worden om een wachtwoord, Deze staat onderop de fritzbox.
Hierna zal gevraagd worden om de taal, selecteer taal/regio en selecteer Annex a voor VDSL.
Vervolgens  word de FRITZ!Box opnieuw opgestart.
Als na 2 minuten de pagina niet opnieuw geladen is, druk dan op F5 op uw toetsenbord.
Er word nu gevraagt om het opgegeven wachtwoord in te voeren.

Stap 4: Doorlopen Wizard
Doorloop de wizzard met onderstaande gegevens:
Other internet service provider en vul hier VDSL in.
Selecteer DSL line
Voer de lijn username* en wachtwoord* in. (deze heeft u ontvangen van uw Internet Provider)
Voltooi vervolgens de wizard.

Stap 5: Account gegevens instellen
Klik als eerst onderaan op view zodat erachter Advanced komt te staan.
Navigeer naar Internet -> Account information
Druk op onder bij Connection Settings op Change Connection Settings.
Zet het vinkje bij Use VLAN for internet access op aan.
Vul bij VLAN ID het VLAN in (standaard 6)
Klik vervolgens op Apply
Ga naar de Tabblad DNS Server.
Zorg ervoor dat het bolletje gevult is bij Use other DNSv4 Servers, en vul onderstaande DNS servers in.
1.1.1.1
1.0.0.1
Druk vervolgens op Apply

Als alternatief met extra beveiliging en Family safety, zijn de volgende DNS servers een goed alternatief:
DNS servers OpenDNS met Family Safety: 208.67.222.222 en 208.67.220.220.

Stap 6: Gebruiker toevoegen
Navigeer naar System FRITZ!Box Users en druk op add user
Vul de inloggegevens in:
Username: <gewenste naam>
Wachtwoord: <gewenste wachtwoord>
Controleer ook of het vinkje bij Access from the internet allowed aan.
Druk vervolgens op OK
Zoek het ip-adres op dat de lijn gaat krijgen en zet het gebruikersaccount met het wachtwoord op de juiste plek in passportal.

Stap 7: Remote Acces aanzetten
Navigeer naar Internet > Permit Access en open de tabblad FRITZ!Box Services
Zorg ervoor dat bij Internet Acces to the FRITZ!Box via HTTPS het vinkje aanstaan enabled.
Bij TCP Port for HTTPS vul hier 450 in als port en druk op Apply.

Stap 8: WiFi uitzetten of aanpassen
Navigeer naar WLAN->Radio Network.
Wanneer WiFi niet wenselijk is, zet het vinkje uit bij Wireless radio network enabled
Klik vervolgens op apply
Wanneer WiFi wel wenselijk is, laat deze optie dan aan of stel deze naar wens in.

Stap 9: Controleer op firmware updates
Rechts boven in staat de huidige FritzOS. Klik hierop om te controleren of hier een update voor is, zo ja, installeer deze.

Stap 9: PPPoE Passthrough (optioneel)
Navigeer naar Internet -> Account Information
Vink onder Account Information het bolletje met No aan
Klik op Change Connection Settings voor extra opties
Vink het vierkantje onder PPPoE Passthrough aan

De modem is nu gereed voor gebruik.