SIP ALG functie uitschakelen - Ziggo

05-01-2021 11:10

Instructie voor het uitzetten van de SIP ALG NAT functie.

Wanneer u Ziggo met een Ubee modem gebruikt i.c.m. VoIP/SIP telefonie, dan kunt u problemen ervaren met bellen.

Probleem:
U kunt éénmaal een gesprek voeren, daarna niet meer of eenzijdige audio.
Wanneer u de modem en telefoon herstart kunt u wederom éénmaal bellen, daarna niet meer of eenzijdige audio.

Oplossing:
De functie SIP ALG uit te zetten.

Stap 1: Log in op de Ziggo ubee router.

Navigeer met ue webbrowser naar het IP adres van uw Ziggo ubee router.
De standaard gegevens hiervan zijn:

URL: http://192.168.178.1
Gebruikersnaam: ziggo
Wachtwoord: draadloos

Stap 2: Navigeer naar geavanceerde instellingen -> Gateway -> Options

Klik hier onder NAT ALG Status, bij SIP de optie uit.
Klik vervolgens op Apply.

Hierna is de SIP ALG NAT functie van de Ziggo ubee modem/router uitgeschakeld.

Ook is het mogelijk om de Ziggo modems in bridge te laten zetten, waarbij de firewall binnen de Ziggo modem wordt uitgeschakeld. Hierna heeft u wel een losse firewall nodig. Hiermee zijn de meeste storingen met Ziggo verholpen. Wij leveren hiervoor een manage firewall. Neem hiervoor contact op met onze helpdesk.

Labels: SIP ALG