SIP ALG functie uitschakelen - Fortigate

14-06-2017 13:21

Bij gebruik van SIP / VoIP dient er geen gebruik gemaakt worden van de functie SIP ALG.

Wanneer er wel gebruik gemaakt wordt van een router/firewall welke beschikt over de functie ALG ofwel Application Layer Gateway, dan dient deze uitgeschakeld te worden voor SIP.

Problemen die kunnen optreden zijn:

• Wegvallen van toestel registraties.
  • Wegvallen van audio.
  • Problemen met meerdere gelijktijdige gesprekken.

Fortigate routers met firmware:

• Versie 5.2 en 5.4

Bij deze apparatuur is het niet altijd mogelijk SIP ALG uit te schakelen via de web interface. Dit kan wel gedaan worden via de command line.

http://kb.fortinet.com/kb/documentLink.do?externalID=FD36405
http://kb.fortinet.com/kb/documentLink.do?externalID=FD33271

Labels: SIP ALG