Welke uitgaande e-mail server moet ik gebruiken?

19-09-2017 12:07

Deze instructie is voor het instellen van uw e-mail programma of scanner.

Voor de juiste SMTP server voor het versturen van e-mail dient u de SMTP gegevens te gebruiken van uw e-mail aanbieder.

Bijvoorbeeld wanneer uw e-mail adres naam@gmail.com is dan is gmail.com / Google uw aanbieder.
Gebruikt u e-mail op uw eigen domeinnaam, dan kan uw hosting provider uw voorzien van de juiste instellingen.

In veel gevallen is dit:
SMTP server: mail.domainnaam of smtp.domeinnaam.

Hieronder enkele verwijzingen naar de instellingen van andere e-mail aanbieders:
Google / gmail.com
Ziggo
KPN, Planet, Hetnet etc.
XS4ALL

Mocht u problemen ondervinden met het versturen van e-mail neem dan eerst contact op met uw hosting provider!

Wanneer deze u expliciet verteld dat zei geen SMTP server voor u hebben welke gebruiikt kan worden, dan kunt u onze SMTP server gebruiken. Deze is op eigen risico en zonder onze helpdes ondersteuning te gebruiken.

Let op! Voordat u onze SMTP server gaat gebruiken verzoeken wij u dit eerst te overleggen met uw e-mail/domeinnaam aanbieder. Afhankelijk van e-mail/domeinnaam aanbieder, kan in sommige gevallen, uw e-mail niet verzonden worden of onnodig als SPAM aangemerkt worden. Lees hier meer.

Instellingen alternatieve SMTP server:
Let op! hiervoor is een aanvullend abonnement vereist.

SMTP Server: smtp.business-isp.nl.
SMTP met SSL poort 465
Als alternatief kan er ook gebruik gemaakt worden van poort 25 of 587 met TLS.