Telefoonboek GXP2000 series

24-05-2016 13:53

Instructie voor het maken van een telefoonboek in XML voor gebruik van een VoIP telefoon Grandstream GXP2000 series. Heeft u een GXP1450 of GXP2100 series VoIP toestel klik dan hier.

Voorbeeld bestand of eigen bestand opnenen
Open het bestand gs_phonebook.xls of uw eigen bestand in Excel 2007 of 2010:
Nu zal het telefoonboek zichtbaar zijn in Excel.

De nodige regels kunnen worden aangepast of worden toegevoegd.
Voor een nieuwe regel, gegevens invoeren op de eerst volgende regel en op enter drukken.

Beschikbare velden:
LastName = Achternaam
Phonenumber = Telefoonnummer, alleen cijfers.
Accountindex = Account nummer, standaard 0
FirstName = Voornaam

Bestand opslaan
Sla het bestand op als Excel 97-2003 werkmap formaat met de naam gs_phonebook.xls.
Dit Excel bestand zal gebruikt moeten worden bij toekomstige aanpassingen.

Hierna dient het bestand te worden opgeslagen als XML-formaat.

Opslaan XML-formaat
Om het bestand op te slaan als XML
Klik op Office logo
Klik op “Opslaan als”
Klik “Andere indelingen”
Selecteer bij Opslaan als: XML-gegevens (*.xml)
Geef het bestand de naam gs_phonebook.xml
Klik op “Opslaan”
Klik op “Doorgaan” bij de melding dat overige Excel opmaak verloren gaat.

Hierna kan het telefoonboek bestand beschikbaar gemaakt worden via een lokale server. Bijvoorbeeld de (IIS) webserver van een Windows server.

Let op!
1.) Zowel de kolom Firstname en Lastname dienen beide gegevens te bevatten. Als er alleen de Firstname gebruikt wordt dan dient er in het veld van de lastname, bijvoorbeeld een statie te staan.
2.) Kolom B “phonenumber” heeft de indeling “tekst” dit mag niet worden aangepast.
3.) Als regels worden toegevoegd is het noodzakelijk dat deze extra regels ook de eigenschap “tekst” krijgt.
Het is beter om de tekst met de hand in te voeren of als tekst te plakken.