Draytek VDSL modem en slechte verbinding

14-09-2020 00:15

Deze instructie beschrijft de stappen wanneer u een Draytek modem gebruikt op een VDSL lijn en de verbinding onstabiel of langzaam is.

Dit kan mogelijk veroorzaakt worden door firmware welke niet compatible is met de in Nederland gebruikt VDSL vectoring techniek.

Het probleem is dat Draytek  modems geen automatische firmware update hebben en niet altijd standaard de juiste firmware bevatten. In tegenstellen tot bijvoorbeeld AVM Fritzbox modems welke alle versies bevatten en altijd de juiste versie selecteren en hierdoor compatible zijn.

Voor Draytek modems dient de MDM1 firmware gebruikt te worden. Deze firmware is te downloaden via de website van Draytek.

https://www.draytek.com/support/latest-firmwares/

Mocht u hier vragen over hebben dan kunt u hiervoor terecht bij de leverancier van de Draytek modem.

Labels: draytek firmware, instabiele verbinding, strage verbinding