DSL modem configureren en in bridge modus zetten (Vigor122)

04-03-2020 14:45

Deze instructie is bedoeld om de modem (Vigor122) in de bridge modus te zetten.

Stap 1. Met de modem verbinden
Zorg ervoor dat de modem is aangesloten aan het stroom en met een ethernetkabel aan de computer.
Verbind hierna met de modem door het volgende IP adres in de browser te toetsen 192.168.1.1.
De standaard username en password zijn admin/admin.

Stap 2. Controleer op nieuwe firmware
Navigeer naar System Maintenance > Firmware Upgrade en controleer Current Firmware Versione
Controleer op de website van Draytek of er nieuwere firmware beschikbaar is.
Wanneer er nieuwere firmware beschikbaar is kan deze geinstalleerd worden onder  Web Firmware Upgrade

Stap 3. Internet verbinding instellen
Navigeer naar Internet Access > PPPoE / PPPoA
Stel deze in met de volgende waardes:
Zet PPPoE/PPPoA Client op Enable.

VPI: 0
VCI: 35
Encapsulating Type: VC MUX
Protocol: PPPoA
Modulation: Multimode
PPPoE Pass-through: Aan For Wired LAN
Klik op OK