Instellen follow-me samen met huntlist

27-09-2016 12:10

Deze instructie is voor het instellen van een huntlist i.c.m. de follow-me van een extentie.

Stap 1. Huntlist aanpassen
Wij gaan als voorbeeld het hoofdtoestel (201) gebruiken voor het noodnummer.
open de huntlist dat gebruikt word tijdens kantoor uren (standaard is dit dagstand-1)
Verwijder toestel 201 bij "Selected phones" en voor het nummer in bij "Other phone numbers to dial"
Klik vervolgens onderaan op "Save"

Stap 2. Follow-me instellen op extensie
Navigeer naar Extensions and Contacts > User Extensions
Klik op het poppetje dat voor het extensie staat waar bij stap 1 "Other phone numbers to dial" (201) is ingesteld.
Navigeer vervolgens naar "Settings> Call Forwarding" en klik op het tabblad "Find Me / Follow Me"
Klik op het bolletje bij "Enabled" om de functie aan te zetten.
Klik vervolgens op het bolletje bij "Ring my phone and if it is not answered in" en vul hierachter de tijd in.
In dit geval kiezen wij voor 40 seconden omdat de toestellen die in de huntlist staan voor 30 seconden over gaan voordat de gesprekken in de voicemail terecht komen.
Vul vervolgens bij ring 1st number het nummer (als voorbeeld 0612345678) in en kies de tijd hoelang het 06 nummer over moet gaan.
Hou rekening met de tijd dat in de huntlist is ingesteld.
Klik vorvolgens onderaan op "Save"

Extra opties:
Let callers know that the call is beieng forwarded: Hierbij krijgt de beller een melding dat het gesprek word doorverbonden.
Use original caller's Caller ID when forwarding: Vink deze aan als je op de mobiel het nummer van de beller wilt zien. Anders is het nummer van kantoor zichtbaar
Confirm call acceptance: Als er op de mobiel het gesprek word opgenomen dan kan je op 1 drukken om het gesprek te accepteren

Labels: noodnummer