Draytek Vigor130 configureren voor VDSL en Passtrough

09-07-2020 09:08

Deze instructie is voor het configureren van een Draytek Vigor 130 modem voor PPPoE Passtrough. Te gebruiken i.c.m. een Unifi USG firewall.

Het uitgangspunt van deze instructie is een Draytek Vigor zonder configuratie of gereset naar fabrieksinstellingen.

Stap 1. Inloggen op modem

Navigeer naar het standaard IP adres 192.168.1.1
Voor meer informatie, zie Draytek website.

Stap 2: PPPoE Pass-through instellen
Navigeer naar WAN > Internet Access
Zet de functie PPPoE / PPPoA op Enable
Zet de functie PPPoE Pass-through For Wired LAN op aan

Stap 3: VLAN Pass-through
Deze functie is geadviseerd bij gebruik van USG apparatuur als VLAN in Unifi controller is ingesteld.
Navigeer naar WAN > General Setup
Stel onderstaande waardes in:
VLAN Tag insertion (VDSL2) op Enable
Tag value* op 0
Priority op 0

* Wanneer het VLAN niet in de WAN interface binnen de Unifi controller wirdt ingesteld, dan dient het VLAN in in de Draytek ingesteld te wordt, dan bij Tag value de waarde instellen, standaard is dit 6.

Voor overige modellen zie de website van Draytek

Labels: vigor