Handmatig SIP toestel configureren

25-05-2021 11:01

Deze instructie beschrijft het handmatig configureren van een SIP / VoIP toestel.

Wanneer toestellen door ons geleverd zijn, worden deze geconfigureerd middels automatische provisioning en hoeft u deze niet zelf handmatig te configureren. Voor meer uitleg over automatische provisioning, lees hier meer.

Voor het handmatig configureren dienen onderstaande gegevens gebruikt te worden.
Bij de meeste toestellen volstaan met de minimale instellingen. Bepaalde toestellen vereisen aanvullende instellingen.

Minimale instellingen:
SIP Server: pbx.business-isp.nl
Username: zie PBX manager
Password: zie PBX manager

Aanvullende instellingen:
Codecs: G711u, G711a
DTMF: RFC2833
Proxy server: pbx.business-isp.nl
Registratie server: pbx.business-isp.nl
STUN Server: stun.business-isp.nl
NTP Server: ntp.business-isp.nl