IP trunk en DID configureren naar 3CX PBX

31-08-2021 14:20

Deze instructie beschrijft het configureren van een SIP trunk en nummer naar 3CX PBX.
Voor het configureren van de SIP trunk binnen de 3CX PBX, lees hier meer.

1. Login op het telefonie portal
Navigeer naar https://portal.business-isp.nl

2. Aanamaken SIP trunk
Navigeer naar Inbound > DIDs
Zie de regel van het betreffende telefoonnummer / DID.
Klik bij Call Type in de kolom Call Forward op het icoon/pijl.
Stel hier de gewenste bestemming in, zie onderstaande opties.
Klik op Save om op te slaan

Optie 1: DID Destination 3CX PBX met vast IP adres
Selecteer DID@IP/URL en vul deze in.
Bijvoorbeeld: 31201234567@12.34.56.78

Voordelen:
+ Gesprekken worden altijd naar 3CX PBX doorgezet, ook wanneer er geen actieve SIP registratie is.

Nadelen:
- Niet de standaard SIP configuratie.
- Geen Advance Call Routing van SIP Device registratie is te gebruiken, zoals Forward bij niet geregistreerd.

Optie 2: DID Destination 3CX PBX met zonder IP adres
Deze is gelijk aan een standaard SIP trunk / SIP Device registratie.
Selecteer DID-Local en vul het nummer van de SIP trunk / SIP Device registratie in.
Bijvoorbeeld: 31201234567

Voordelen:
+ Standaard configuratie voor SIP trunk / SIP Device registratie.
+ Aanvullende Advance Call Routing van SIP Device registratie is te gebruiken, zoals Forward bij niet geregistreerd.

Nadelen:
- De 3CX PBX is verandwoordelijk voor de SIP registratie.