Radius Wifi handmatig instellen

15-01-2021 12:04

Indien Windows geen verbinding wilt opzetten met het netwerk, dan kan dit handmatig worden toegevoegd door middels van onderstaande stappen

Stap 1. Netwerk toevoegen

In Windows, Navigeer naar Controle Paneel > Netwerk en Internet > Netwerkcentrum
klik vervolgens op Een nieuwe verbinding of nieuw netwerk instellen.
Selecteer vervolgens Handmatig maken met een draadloos netwerk maken
Vul in bij netwerknaam (SSID): WiFi netwerk
Selecteer bij Beveiligingstype WPA2-Enterprise.
Klik vervolgens op toevoegen

Stap 2. Netwerk aanpassen
Klik op Verbindingsinstellingen wijzigen.
Open het tabblad Beveiliging.
Klik vervolgens op de knop Instellingen...
Zet het vinkje uit bij het Certificaat valideren om de identiteit van de server te verificeren.
Klik vervolgens op OK.
Klik op de knop Geavanceerde instellingen ...
Zet het vinkje aan bij Authenticatiemodus opgeven.
Selecteer in het dropdown menu: "Gebruikersauthenticatie" en klik vervolgens op Referenties opslaan
Vul vervolgens de gebruikersnaam en wachtwoord van het Wifinetwerk in.
Klik vervolgens op  2x OK
Klik hierna op Sluiten, en verbind met het WiFi netwerk

Labels: Enterprise, hov, Radius, WPA2