Plantronics EHS Headset functie activeren

14-11-2022 00:10

Deze instructie beschrijft het aansluiten van een Plantronics EHS DECT headset.

De Grandstream GXP toestellen beschikken over een EHS functie, ofwel een Electronic Hook Switch. Hiermee kan een geschikte headset het toestel bedienen; opnemen en ophangen. Een geschikt model hiervoor kan gevonden worden op de Grandstream of Poly website.

Stap 1: Benodigdheden
Voor Grandstream toestellen zijn er naast de headset met basisstation, twee kabels nodig, ADP-80 en 85638-01 / 88566-05.

Stap 2: Headset aansluiten
Sluit de kabel met partnummer 88566-05 aan op de headset poort van uw toestel.
Sluit de kabel ADP-80 aan op het zwarte blokje van de kabel met partnummer 88566-05.
Sluit de andere kant van de kabel ADP-80 aan op het basisstation van uw headset.

+ =
ADP-80   88566-05   Voorbeeld

Stap 3a: Toestel configuratie via provisoning
Gebruik onderstaande waarden binnen de device provisioning:

Name Value Description Default
grandstream_headset_key_mode 1 HEADSET Key Mode. 0 - Default Mode, 1 - Toggle Headset/Speaker 0
grandstream_headset_ring 1 Always Ring Speaker. 0 - No, 1 - Yes both, 2 - Yes Speaker Only 0
grandstream_headset_type 1 Headset Type. 0 - Normal, 1 - Plantronics EHS 0

Voor meer uitleg over het instellen van automatische provisioning, lees hier meer.

Stap 3b: Toestel configuratie handmatig via toestel
Wanneer uw toestel geleverd is middels provisioning, dan kunt u contact opnemen met de helpdesk voor het instellen van de headset instellingen.
Wanneer u zelf het toestel beheert, dienen onderstaande instellingen geactiveerd te worden.
navigeer naar: Settings > Preferences > Audio Control
Headset Key Mode: Toggle Headset/Speaker
Headset Type: Plantronics EHS
Headset Ringtone EHS: Plantronics EHS
Always Ring Speaker: Yes, both

Stap 4: Toestel Headset modus activeren
Nadat de instellingen zijn gedaan, dient het toestel herstart te worden.
De headset modus geactiveerd worden door op de Headset toets te drukken.
Hierna zal er een headset icoon zichtbaar zijn op het display.

Gebruik
Wanneer er een gesprek binnenkomt zal er een notificatie hoorbaar zijn via de headset.
De gespreksknop kan gebruikt worden voor het opnemen en beeindigen van het gesprek.
De volume toetsen op de headset kunnen gebruikt worden voor het aanpassen van het volume.

Aanvullende instructie voor automatisch opnemen:
Plaats de headset op de lader.
Zet de auto answer schakelaar (8) naar rechts.
Verwijder de stroomkabel en plaats deze terug na 3 seconden.

Ondersteuning:
Voor overige ondersteuning is de Poly helpdesk beschikbaar.

Labels: EHS, Headset, Plantronics
Gemiddelde beoordeling: 4.5 (2 Stemmen)