Instellen modem of router

04-03-2020 00:00

Voor het instellen van een AVM Fritzboxlees hier meer of voor Unifi appratuur, lees hier meer.
Voor het aansluiten van uw modem op het ISRA punt, lees hier meer.

Hieronder vindt u de verschillende verbindingsmogelijkheden en instellingen.

VDSL, BVDSL, FTTH & FTTB

Bij VDSL verbindingen dient de verbinding te worden gemaakt middels PPPoE.

IP adres(sen): gekoppeld aan PPPoE account
Mode: PPPoE
Authentication protocol: PAP
Username:
Password:
VLAN: 6

Als DNS servers adviseren wij deze handmatig in te stellen:
DNS server Cloudflare: 1.1.1.1 en 1.0.0.1

Als alternatief met extra beveiliging en Family safety, zijn de volgende DNS servers een goed alternatief:
DNS servers OpenDNS met Family Safety: 208.67.222.222 en 208.67.220.220.

ADSL en SDSL

Nieuwe ADSL en SDSL verbindingen gebruiken standaard PPPoA. Oudere ADSL en SDSL verbindingen via het BBNED netwerk, kunnen nog gebruik maken van DHCP.

PPPoA
Wanneer uw verbinding gebruik maakt van PPPoA dan is uw IP adres vast gekoppeld aan uw PPPoA account de overige instellingen zoals IP adres, gateway en DNS servers, automatisch aan u apparatuur verstrekt.

IP adres(sen): gekoppeld aan PPPoA account
Mode: PPPoA
Encapsulation: VC-Mux
Authentication protocol: PAP
Username*: vdsl
Password*: vdsl
VPI: 0
VCI: 35

Voor lijnen opgeleverd voor 01-01-2018
BBNED VPI/VCI: 0/35
KPN VPI/VCI: 2/33

*)Voor lijnen opgeleverd voor 01-01-2018:
Username:
Password:

Als DNS servers adviseren wij deze handmatig in te stellen:
DNS server Cloudflare: 1.1.1.1 en 1.0.0.1

Als alternatief met extra beveiliging en Family safety, zijn de volgende DNS servers een goed alternatief:
DNS servers OpenDNS met Family Safety: 208.67.222.222 en 208.67.220.220.

Fiber en Extended Ethernet

Bij Fiber en Extended Ethernet, bijvoorbeeld SDSL.bis verbindingen dient de verbinding te worden gemaakt middels PPPoE.

IP adres(sen): gekoppeld aan PPPoE account
Mode: PPPoE
Authentication protocol: PAP
Username:
Password:
VLAN: optioneel

Als DNS servers adviseren wij deze handmatig in te stellen:
DNS server Cloudflare: 1.1.1.1 en 1.0.0.1

Als alternatief met extra beveiliging en Family safety, zijn de volgende DNS servers een goed alternatief:
DNS servers OpenDNS met Family Safety: 208.67.222.222 en 208.67.220.220.

Het IP adres wordt automatisch gekoppeld aan PPPoA/PPPoE account en dient hierom niet in de configuratie van uw modem opgenomen te worden. Heeft u een lijn met meerdere IP adressen dan kunt u deze extra IP adressen wel als alias configureren.