SIP ALG of Contrack modules in firewall of router wijzigen

11-02-2021 15:12

Onze telefonie is niet beperkt tot alleen onze internetverbindingen en is ook te gebruiken op andere internetverbindingen van andere aanbieders. Wel dient de gebruikte modem, route en/of firewall wel geschikt te zijn voor gebruik van VoIP telefonie. Uw systeembeheerder kan u hierbij helpen, onze helpdesk beschikbaar om hierbij te ondersteunen. Indien weneselijk bieden wij ook managed netwerk diensten aan om dit voro u te verzorgen.

De voornaamste functie punten die problemen kunnen veroorzaken zijn:

• Dubbele NAT ofwel twee routers achter elkaar.
  • De functie SIP ALG.
  • Hardware NAT en Hardware Acceleration.

Wanneer één of meerdere van deze punten van toepassing zijn, zal dit problemen veroorzaken bij gebruik van VoIP telefonie.

Problemen die dan voor kunnen komen zijn:

• Eenzijdige audio tijdens een gesprek.
  • Geen gehoor bij aannemen van een gesprek.
  • Niet kunnen doorverbinden.
  • Geen wissel gesprek kunnen gebruiken.
  • Na enkele gesprekken is bellen niet meer mogelijk.

Hieronder de instructies die mogelijk kunnen verhelpden van de oorzaak.

1. Zorg ervoor dat er geen verschillende routers achter elkaar zijn aangesloten.
    Bij twijfel neem contact op met uw systeembeheerder of onze helpdesk.

2. Zet de functie SIP ALG uit in de router/firewall.
    Draytek
    Fortigate
    Juniper
    Netgear
    UniFi
    Ziggo
    Zyxel

3. Schakel de functie Hardware NAT / Accelelaration uit.
    Lees hier meer.
Labels: geen geluid, problemen audio, problemen met bellen, SIP ALG