Instellen SIP accounts Gigaset N300A IP (oud)

19-05-2015 14:28

Om SIP accounts aan te maken op uw Gigaset N300A IP sluit uw basisstation aan op het netwerk en schakelt u het apparaat aan.

Zodra het lampje stopt met knipperen pakt u uw handsetje erbij.

Stap 1:

U gaat op uw handset binnen het menu naar "Instellingen"

Hier kunt u binnen de optie "Handset" de handset aanmelden.

terwijl u de actie "handset aanmelden" indrukt dient u het lichtgevende knopje op uw basisstation ingedrukt te houden.

U dient hier het wachtwoord van het handsetje voor op te geven (uit fabrieksinstellingen staat dat op "0000")

Als dit succesvol verloopt begint de telefoon te rinkelen / geluiden te maken.

Daarna kiest u binnen het menu "Instellingen" op "Basis"

Waarna u de optie "lokaal netwerk" kunt kiezen en hieruit het IP-adres van het basisstation af kan lezen.

Stap 2:

U opent een internetbrowser en voert hier het ip-adres in.

U komt nu op de inlogpagina waarin u de taal kunt selecteren en kunt inloggen op het basisstation.

Vanuit de fabriek krijgt het basisstation het wachtwoord "0000" toegekent.

Eenmaal ingelogd ziet u een aantal tabbladen.

Ga naar het tabblad "Settings".

Hier zult u aan uw linkerhand een menu te zien krijgen.

Klik in dit menu op "Telephony" en vervolgens op "Connections".

Er zal nu een lijst met "toestellen" verschijnen.

Om een toestel in te stellen klikt u achter de regel van het toestel dat u in wilt stellen op "Edit"

U komt dan op een pagina die er ongeveer zo uitziet:

Hier vult u de naam van het toestel in met uw bedrijfsnaam in het veld "Connection name or number".

De hier ingevulde gegevens kopieert u vervolgens naar de velden "Authentication name" en "Display name"

In het veld "Authentication password" voert u het gewenste wachtwoord voor het toestel in.

In de velden "Domain", "Proxy Server Address" en "Registration server" voert u "pbx168.business-isp.nl" of "pbx169.business-isp.nl" in.

Als laatste vult u bij "STUN server address" "stun.business-isp.nl" in en dan enabled u de STUN door het bolletje met "yes" boven die regel in te vullen.

Daarna klikt u onderaan de pagina op "set".

Stap 4:

Nu is het enkel de zaak om aan te geven of de ingestelde toestellen inbound, outbound of allebei ingesteld moeten worden en om voor welke toestellen dit dan geldt.

U klikt hiervoor in het linkermenu op "Number Assignment".

Hier kunt u aangeven welke toestellen binnenkomende gesprekken ontvangen en of ze uitgaande gesprekken mogen maken.

Als u hiermee klaar bent bevestigd u dit door onderaan de pagina op "set" te klikken.