DSL modem configureren en in bridge modus zetten (Netgear MD200)

~ 0 min
09-02-2018 13:59

Stap 1. Met de modem verbinden

Zorg ervoor dat de modem is aangesloten aan het stroom en met het xDSL netwerk.
Sluit daarna de modem met een ethernetkabel aan de computer.
Verbind hierna met de modem door het volgende IP adres in de browser te toetsen 192.168.5.1.

Stap 2. De juiste configuratie instellen

In het opstart scherm komen de volgende opties naar voren.
Neem de instellingen over zoals aangegeven op de afbeelding en klik op Next.

Stap 3. Inloggen.

De standaard inloggegevens zijn admin (gebruikersnaam) en password (wachtwoord).

Stap 4. Firmware bijwerken

Controleer of er nieuwe firmware beschikbaar is.
Navigeer naar GEAVANCEERD > Beheer > Firmware-upgrade
Klik op Controleren of op Bladeren als u geen internet verbinding heeft.

Als u op Bladeren heeft geklikt, opent u het bestand DM200-V1.0.0.52.img (laatste firmware update).

DM200-V1.0.0.52.img is als bijlage toegevoegd

Stap 5. De juiste instellingen ophalen.

Navigeer naar GEAVANCEERD > Beheer > Back-up van instellingen.

Klik op Bladeren en open NETGEAR_DM200.cfg.
NETGEAR_DM200.cfg is als bijlage toegevoegd.

Stap 6. Nieuwe inloggegevens.

De nieuwe inloggegevens zijn admin (gebruikersnaam) en 272-12598-03 (wachtwoord) (met streepjes)

Stap 7. In bridge mode zetten
Navigeer naar GEAVANCEERD > Geavanceerde instellingen > Apparaatmodus.

Selecteer Modem (alleen modem)

Let op! De modem is vanaf nu niet meer te bereiken.
Indien wenselijk is deze nog wel bereikbaar door het handmatig instellen van IP adres.
De modem is dan bereikbaar op IP 192.168.5.1.