Toestel instellen (via automatische provisioning)

03-08-2022 00:01

Deze instructie beschrijft het instellen van een VoIP toestel middels automatische provisioning.

Stap 1: Inloggen op PBX Manager
Log hiervoor eerst in op de PBX Manager.

Stap 2: Instellen Device Provisioning
Navigeer naar: Accounts > Devices
Vul bij MAC Address van het toestel in. Zie label onderkant vanhet toestel.
Klik op SAVE om de instelling op te slaan.
Vul eventueel de overige toestellen in.

Stap 3: Instellen Extentie met Provisioning
Navigeer naar: Accounts > Extentions
Klik op de extentie om de instellingen te opnenen.
Selecteer bij Line 1
Selecteer bij Device Provisioning het juiste toestel.
Selecteer bij Template het juiste merk en type toestel.
Klik op ADD om het toestel te koppelen.
Klik op SAVE om de instelling op te slaan.

Stap 4: Provisioning instellen in toestel
Het toestel dient ingesteld te worden dat het kijkt naar de provisioning server.
Provisioning server: pbxconfig.business-isp.nl/app/provision

Aanvullende informatie:
Afhankelijk van het merk en type toestel kunnen hier variaties op zijn.
Wanneer de instellingen pagina, op in het toestel, voor het provisioning server adres, geen instelling heeft om http of https te gebruiken, dan dient dit opgenomen te worden in de provisioning server adres. Bijvoorbeeld https://pbxconfig.business-isp.nl/app/provision

Oude toestellen kunnen vaak niet omgaan met HTTPS, gebruik dan HTTP.

Toestellen waarvan bekend is dat ze te oud zijn voor https:
Grandstream GXP1450
Grandstream GXP2000
Grandstream GXP2100
Overige Grandstream toestellen zoals vermeld onder End-Of-Life Products.
Cisco SPA 94x
Yealink T1x
Yealink T2x
Yealink toestellen met firmware van 2016 en ouder, lees hier meer voor het bijwerken en downloaden van de toestel firmware.